Undervisning

Undervisning i privatøkonomi

Elever i udskolingen og på ungdomsuddannelser

At kunne opbygge og vedligeholde en sund økonomi samt vide hvad der skal til, når man skal - og er - flyttet hjemmefra, er et vigtigt afsæt, når man som ungt menneske skal videre i livet.

Rigtig mange (både unge og voksne) har aldrig lært at lave budget, spare op eller kender til forsikringer. Og hvad der ligger bag begreber som ’afdragsfrie lån’ og ’ÅOP’, er for mange ukendt.

Derudover kender jeg ingen unge mennesker på 15-20 år, som ved, hvad de skal kigge efter på deres lønseddel, årsopgørelse og forskudsopgørelse. Dette til trods for at det er deres eget ansvar, at det er de rigtige tal, der er påført, og tjekke at det er den korrekte løn, der går ind på kontoen.

Til dette har jeg udviklet materiale, der dækker 12 lektioner á 45 minutter, hvor eleverne arbejder med:

  • Budget
  • Indtægter som studerende
  • Opsparing
  • Gæld
  • Flytte hjemmefra – forskellige boligformer
  • Gennemgang af lønseddel, årsopgørelse og forskudsopgørelse
  • Hvad er en bank, hvidvask og kriser (finanskrise, gældskrise etc.)

Primo august 2021 startede jeg op med ovenstående undervisning i de 3 8. klasser på Skolen på Duevej. Undervisningen passer jeg ind med lærerne på årgangen, så min undervisning er i tråd med, hvad eleverne arbejder med i primært matematik (fx formler i excel og renters rente). Dermed bliver undervisning i privatøkonomi et ’add on’ og ikke et forstyrrende element.

Tilbagemeldinger fra elever og lærere er, at Excel, grafer og renter nu kan sættes i perspektiv til, hvordan det giver nytte, i ’det virkelige liv’. Og flere af eleverne har udtalt, at de nu føler sig rustet til livet efter folkeskolen, og ikke er så bange for, hvordan man gør med økonomien og får den til at hænge sammen som studerende.

Der er tale om undervisning som er ’Virkeligheden tæt på din skolegang’ og ’Et godt afsæt til livet’.

Eftermiddags-/aftenskole

Tilbyder dit barns skole ikke undervisning i privatøkonomi, kan du selv sammensætte et hold af 4-12 deltagere i alderen ca. 14 – 18 år. Efter aftale kommer jeg 4 eftermiddage/aftener á 3 timers varighed, og giver undervisning i privatøkonomi.

Vejledende pris for dette forløb er 12.000 kr. inkl. moms – tillæg efter kl. 16 er 250 kr./time. Kontakt mig for yderligere info samt konkret tilbud.

Udtalelse fra tidligere elev

"Jeg var meget glad for undervisningen, fordi det gav et realistisk indblik i, hvordan man får et funktionelt budget. Vi lærte også både om aktier, økonomi og låns renter. Det kan hjælpe mig i fremtiden."

Nicoline 8. klasse

Er du klar til det næste skridt?

Lad os aftale et tidspunkt for en indledende snak

Book gratis opkald eller online møde
byHauritz

+45 51 71 45 72
pia@byhauritz.dk

Kontor: Amagertorv 11, 4. sal, 1160 København K

Post: Kristian Zahrtmanns Plads 81, 3. tv., 2000 Frederiksberg

CVR: 42447927

© 2023 Hauritz ApS